de FamilieAcademie

Blogs ouderverstoting en kindermishandeling

Testimonial training “ouderverstoting voor professionals”

Ik heb Erna Janssen van deFamilieAcademie leren kennen nadat ik op zoek was naar objectieve en toegankelijke informatie betreffende ouderverstoting. Binnen mijn werk liep ik er tegenaan dat ik te weinig (basis)kennis had over dit onderwerp. Nadat ik op internet op zoek was gegaan, merkte ik dat veel informatie erg gekleurd was door (negatieve) ervaringen van mensen die hier mee te maken hebben gehad. Dat was niet wat ik zocht. Zo kwam ik op de site van deFamilieAcademie terecht! Hier merkte ik dat lading van de eigen (negatieve) ervaring niet aanwezig was en zag ik een visie die mij wel aansprak; eentje waar er niet met een beschuldigend vingertje werd gewezen naar een ‘dader’, maar waar er gekeken werd naar mogelijkheden en oplossingen. En waarbij een ieder op zijn/haar eigen verantwoordelijkheden gewezen wordt.
Op basis hiervan heb ik besloten om de training ‘Ouderverstoting voor professionals’ te gaan volgen. In deze training heb ik de informatie en handvatten gekregen om een eigen visie op ouderverstoting te ontwikkelen, middels interactieve werkvormen en discussies. Hierbij heb ik Erna leren kennen als een prettige en gedegen vakvrouw die een duidelijke visie heeft en deze ook op goede wijze weet uit te dragen. Dat zij daarbij soms tegen ‘heilige huisjes’ aanschopt, maakt juist dat die verdieping gezocht kan worden.
Ik zou de training (en Erna) dan ook zeker aanbevelen wanneer je op zoek bent naar objectieve, duidelijke informatie omtrent ouderverstoting, je een eigen visie wil ontwikkelen hieromtrent (of aanscherpen indien nodig) of wil sparren met collega’s uit het werkveld over dit onderwerp onder de bezielende leiding van Erna Janssen van deFamilieAcademie.

Mark Maasakkers, orthopedagoog.