deFamilieAcademie

Blogs over ouderverstoting en meer kindermishandeling

de wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling @ernajanssen De systemische aanpak

Met elkaar om tafel, plaats maken voor diverse disciplines, elke casus Huiselijk geweld en Kindermishandeling écht centraal zetten. Dat zijn volgens mij de voorwaarden om met behulp van de Meldcode zorgen de delen, te bespreken en gezamenlijk aan te pakken.  Zodat in de nabije toekomst minder kinderen slachtoffer zijn. Zodat minder ouders slachtoffer zijn. Zodat minder instellingen teveel aan kindermishandeling en huiselijk geweld moeten doen in te weinig tijd.

Met alle professionals om tafel om de Meldcode in te oefenen. Om nog beter te leren signaleren. Om die signalen om te zetten in een actief en open gesprek. Om door middel van transparant overleg en samenwerking het kind centraal te zetten en níet de verschillende organisaties. Om zakelijk/ethische dilemma’s voor te zijn.

Voel je voor deze integrale aanpak, nodig je netwerkpartners uit en we gaan om tafel. Aan de hand van de 5 stappen van de meldcode bespreken we casuïstiek. Leren we dezelfde taal spreken. Houden we de zakelijke lijntjes kort.
De training wet Meldcode en signalen oudervervreemding/ouderverstoting is een verdiepingstraining. Deze wordt uitgevoerd door een trainer van deFamilieAcademie. www.defamilieacademie.nl over Ouderverstoting
5% van de opbrengst gaat naar Cordaid Kinderstem. http://www.cordaidkinderstem.nl/

Neem contact op voor deze training op maat met Erna Janssen, licentiehouder training wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling@2011
trainings-en adviesbureau er-na
info@er-na.eu
0617445612
cropped-logobenedendijk.jpg

Advertenties

4 thoughts on “de wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling @ernajanssen De systemische aanpak

 1. De training wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling wordt op maat verzorgd voor de Kindbehartigers van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. Nodig voor alle professionals werkend met kinderen en ouders. De training van Erna Janssen staat voor kwaliteit, kennis en kunde. We blijven deze dan ook verplicht aanbieden voor nieuwe Kindbehartigers die toetreden.

  Liked by 1 persoon

 2. Evaluatie training Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling november 2014

  1.Heeft de meldcode aan je verwachting voldaan?
  7x ja. 2x boven verwachting. 1 x duidelijk uitgelegd

  2.Wat heeft de meldcode je opgeleverd? Wat neem je mee in je werk?
  4x duidelijkheid over het stappenplan. Structuur in een praktijksituatie en helder beeld. Duidelijk op schrift stellen vd signalen en gestructureerd. 3x Duidelijkheid over het stappenplan. Niet te veel zelf op willen lossen.

  3.Wat vond je van de oefeningen?
  5x Leerzaam. Verduidelijkend, intensief en heel prettig door ahv de stappen de casus te bespreken. Zinvol. De oefeningen hebben geholpen om dit verder toe te gaan passen. Heel beeldend en nuttig. Goede oefeningen voor de praktijk.

  4.Wat vond je van de duur van de Meldcode?
  3x Goed, geen onnodige informatie. 3x Prima Het duurde lang, maar daarom was er tijd voor verdieping. 

  5.Wat vond je van de trainer (Erna Janssen)?
  Prima! En deskundig en warm. Duidelijk in haar verhaal, goede voorbeelden en prettig om naar te luisteren. Deskundig en gestructureerd. Deskundig. Heeft goed ingespeeld op alls vragen tussendoor. Fijn dat er extra info is gegeven. Fijn en heel duidelijk. Fijn, duidelijke taal, rustig en gaf een goede uitleg. Duidelijk, benaderbaar en leerzaam.

  6.Wat kan er volgens jou veranderen?
  4x Geen idee, niets, ptp mag korter zodat er meer casuïstiek besproken kan worden.

  7.Zou je ons aanbevelen in je netwerk? Ga je akkoord met het geanonimiseerd gebruiken van je feedback?
  7x ja

  Liked by 1 persoon

 3. Het was goed om met je netwerk om tafel te zitten, Margriet. Een mooie manier om het kind in de casus centraal te stellen. Bedankt

  Like

 4. 2014. Margriet Schouten http://www.kinderpraktijk-margriet.nl/margriet-schouten/ Samen met een collega kind- en jeugdtherapeute en een huisarts in mijn netwerk, heb ik deelgenomen aan de training Meldcode van Erna Janssen.
  Het was heel zinvol, zeer intensief en ik vond het fijn om in een klein groepje kritisch te kijken naar de stappen van de Meldcode.
  We oefenden het volgen van de stappen aan de hand van eigen praktijkervaringen. Dit vond ik erg leerzaam.
  Erna is een bevlogen, kritisch, enthousiaste docente en ik kan deze training iedereen aanraden die zakelijk te maken heeft met de Meldcode.
  Margriet Schouten
  Kind en Jeugdtherapeute

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s