deFamilieAcademie

Blogs over ouderverstoting en kindermishandeling

2 november start de training “ouderverstoting voor professionals”

Een reactie plaatsen

logodefamilieacademievoorblad

Dit zeggen deelnemers over de training “ouderverstoting voor professionals” 

Testimonial Frans en Monique
Via sociale media kwamen mijn man en ik een paar jaar geleden in contact met Erna Janssen. Mijn man heeft als gevolg van (bewezen) valse aangiften door zijn ex-partner en ouderverstoting al jaren geen contact meer met zijn kinderen. Geen van de vele officiële instanties waar hij in die jaren mee te maken kreeg – met de bedoeling het contact te herstellen – stond open voor zijn verhaal. Laat staan voor het feit dat er ouderverstoting speelde. Integendeel, het werd tegen hem gebruikt. Naar een ervaren professional en expert op het gebied van kindermishandeling en ouderverstoting (en inmiddels goed bekend met zijn zaak) zou mogelijk wel worden geluisterd.
Op ons verzoek heeft Erna in een brief, in dit geval aan het Openbaar Ministerie, beschreven wat ouderverstoting is en beargumenteerd waarom dit onomstotelijk speelt in de zaak van mijn man.
Daarnaast heeft zij geadviseerd wat in deze specifieke zaak de stappen zouden kunnen zijn op weg naar contactherstel en welke rol daarbij voor het OM zou zijn weggelegd.
Wij waren bijzonder tevreden over de wijze waarop Erna dit heeft aangepakt.
Erna is ‘gepokt en gemazeld’ op haar vakgebied, dat blijkt uit alles. Een absolute expert met ongelooflijk veel ervaring die zowel ouders en kinderen als professionals, hulpverleners en instanties veel te bieden heeft.

Frans en Monique, http://www.gevolgenvanvalseaangifte.nl/

Mark Maasakkers, orthopedagoog
Ik heb Erna Janssen van deFamilieAcademie leren kennen nadat ik op zoek was naar objectieve en toegankelijke informatie betreffende ouderverstoting. Binnen mijn werk liep ik er tegenaan dat ik te weinig (basis)kennis had over dit onderwerp. Nadat ik op internet op zoek was gegaan, merkte ik dat veel informatie erg gekleurd was door (negatieve) ervaringen van mensen die hier mee te maken hebben gehad. Dat was niet wat ik zocht. Zo kwam ik op de site van deFamilieAcademie terecht! Hier merkte ik dat lading van de eigen (negatieve) ervaring niet aanwezig was en zag ik een visie die mij wel aansprak; eentje waar er niet met een beschuldigend vingertje werd gewezen naar een ‘dader’, maar waar er gekeken werd naar mogelijkheden en oplossingen. En waarbij een ieder op zijn/haar eigen verantwoordelijkheden gewezen wordt.
Op basis hiervan heb ik besloten om de training ‘Ouderverstoting voor professionals’ te gaan volgen. In deze training heb ik de informatie en handvatten gekregen om een eigen visie op ouderverstoting te ontwikkelen, middels interactieve werkvormen en discussies. Hierbij heb ik Erna leren kennen als een prettige en gedegen vakvrouw die een duidelijke visie heeft en deze ook op goede wijze weet uit te dragen. Dat zij daarbij soms tegen ‘heilige huisjes’ aanschopt, maakt juist dat die verdieping gezocht kan worden.
Ik zou de training (en Erna) dan ook zeker aanbevelen wanneer je op zoek bent naar objectieve, duidelijke informatie omtrent ouderverstoting, je een eigen visie wil ontwikkelen hieromtrent (of aanscherpen indien nodig) of wil sparren met collega’s uit het werkveld over dit onderwerp onder de bezielende leiding van Erna Janssen van deFamilieAcademie.
Mark Maasakkers.

Jeugdbeschermer
De zoektocht naar gedegen informatie over ouderverstoting leidde mij naar deFamilieAcademie. Ik volgde Erna Janssen een tijdje op LinkedIn en zag hoe actief zij werkt met dit thema.

Ik besloot de training “ouderverstoting voor professionals” bij haar te volgen en vond het een eyeopener!
Door deze training heb ik geleerd de signalen van ouderverstoting te herkennen en hiermee te werken in de praktijk. Door naast de leerzame informatie casuïstiek in te brengen als jeugdbeschermer.
Binnen deze training is ruimte om met de andere deelnemers te spreken over ouderverstoting, kennis op te doen over deze vorm van kindermishandeling en er is tijd voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling.
Onder de kundige en inspirerende leiding van Erna!

Gedragsdeskundige
“Deze training zet ouderverstoting op de kaart. Voor mij als professional zeer leerzaam. Een verrijking door de signalen, inzichten en aanpak.

Ik herken ouderverstoting nu sneller in de praktijk. En leerde waarom ouderverstoting kindermishandeling is.”

Jeugdbeschermer
“De training gaf me herkenning in huidige casuïstiek. Het werd me duidelijk dat nadenken, verdiepen en uitvragen belangrijker zijn dan het denken in snelle oplossingen.”

Ik leerde signalen herkennen, ouderverstoting bespreekbaar maken en reflecteren op mijn eigen handelen in casuïstiek.”

Op 2 november 2018 start de nieuwe training ouderverstoting voor de professional, 37 pe @SKJeugd

Deze training richt zich op bewustwording, het herkennen van deze vorm van kindermishandeling, het ontwikkelen van een eigen visie op ouderverstoting en het leren werken met ouderverstoting. Elke deelnemer sluit de training af met een paper of een presentatie, waarin de theorie wordt geïntegreerd met de werkervaring en/of casuïstiek.
Je kunt je aanmelden voor de training ouderverstoting voor professionals @SKJeugd 37,0 pe door een mail te sturen naar info@defamilieacademie.nl.
De training vindt plaats op 2 november 9 november 23 november en 7 december.

Download de folder folder training deFamilieAcademie 2018

Advertenties

Auteur: deFamilieAcademie; Erna Janssen

Als ontwikkeldeskundige, systemisch maatschappelijk werker en trainer ben ik altijd weer geboeid door mensen in hun levens. Binnen deFamilieAcademie deel ik mijn ervaring met ouders en professionals die te maken hebben met ouderverstotingsproblematiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s